192 de ziare le “cumpără” primăria zilnic, ăstora de la trustul de pupincureală.

Nu mă pricep la matematică, recunosc. Duc undeva până pe la 2 x 2 sau 3 + 3. De ăsta nu-s primar, consilier sau vreun prefect de judeţ moldav. De ministru nici nu mai spun. Acolo există Andruşcă, omul care a depăşit orice prag de cultura generală. Deci matematică, zero. Dar am reuşit, ajutat de un domn cu şcoală mai multă să fac un calcul simplu.

Total plăţi ale primăriei către trustul hârtiei igienice Deşteptarea în 2018, 100.000 lei. Pentru anunţuri publicitare. Că de-asta-i singurul ziar tipărit din judeţ. Că unde vin bani de la primărie se poate să te ţii pe picioare chiar şi după 5 angajaţi daţi afară din lipsa fondului de salarii. Deci 100.000 cum am zis, cum a socotit amicul meu.

2 lei ziarul tipărit. Cam 260 de apariţii anual. Cei 100.000 reprezintă undeva la 192 de ziare “cumpărate” de primărie, zilnic. Ăştia vând probabil undeva la 800-1.000 de ziare zilnic în tot judeţul, dacă fetele din intersecţii ajută destul şi asta înseamnă undeva la 20% fonduri de la primărie. Din totalul de vânzări. Păi tot să fii singurul ziar tipărit din judeţ.

Dacă am şti şi “plăţile” neoficiale ale administraţiei către trustul înrudit cu ZEWA, probabil că ne-am pune mâna-n cap pentru ce fac ăştia cu banii noştri. Mai bine să nu ştim decât ca hârtia igienică e mai calitativă la Kaufland, după cum bine spune un amic de-al meu.

Lasă un răspuns