Blogerul Chirilescu intră-n politică. PLUS e alegerea cea mai potrivită “spiritului civic”.

“Dragi prieteni, vă anunț cu entuziasm că am decis să intru în echipa PLUS și să particip la competiția internă pentru alegerile europarlamentare din anul acesta.

Este un pas important și o decizie pe care o iau după 5 ani de activitate civică și 3 ani de blogging, timp în care, cu ajutorul vostru, am luptat pentru a încerca să modernizăm comunitatea pe care o împărțim, cu bune sau rele.

Procesul electoral destinat desemnării reprezentanților fiecărui stat membru al Uniunii Europene în Parlamentul European este unul deosebit de important, care decide pentru următorii 5 ani, direcția pe care statul respectiv o va avea în cadrul dezvoltării și implementării politicilor europene.

Motivul pentru care am decis să îmi asum această candidatură este strâns legat de dorința de a participa în mod direct la procesele decizionale ce stau la baza constituirii legislației europene, precum și de a reprezenta corect și cinstit interesele cetățenilor români.

Am intrat în dialog public cu Corina Crețu, aflată într-o vizită oficială la Bacău în luna mai a anului precedent, întocmai pentru a atrage atenția asupra curentului de “euroscepticism” pe care unele partide naționale ce au membri în Parlamentul European îl promovează în ultima vreme și pentru a trage un semnal de alarmă asupra faptului că cei ce ne reprezintă în forurile europene trebuie să fie pe deplini conștienți de necesitatea apartenenței noastre ca stat la comunitate.

Locul nostru este în Europa.

Participând la “Programul de Excelență în Politică” organizat de către fundația Konrad Adenauer Stiftung, specializarea “Politici Europene”, pe care l-am urmat după o selecție riguroasă, am conștientizat importanța activităților, rolul și procesele ce stau la baza desfășurării activităților în instituțiile europene, dar și posibilitatea noastră ca și stat membru, de a iniția propuneri legistlative ce ne pot avantaja în procesul de dezvoltare.

Vin din zona civică, unde am activat aproape 5 ani de zile, mare parte din inițiative regăsindu-se și pe blogul personal spirit-civic.ro. Fiind prezent, în stradă, pe facebook, la ședințele din cadrul instituțiilor publice sau în live feed-uri pentru a prezenta celor din comunitatea din care fac parte și nu numai, imagini necenzurate despre realitățile cu care ne confruntăm, consider că forța unei comunități este strâns legată de calitatea celor ce o reprezintă.

Printre proiectele despre care mi-am propus să discutăm în această competiție internă menționez:

– Realizarea unei baze de date la nivel European privind diplomele de studii eliberate de instituțiile de învățământ din statele membre.
Fiecare cetațean al Uniunii Europene are dreptul și trebuie sa beneficieze de condiții egale în ceea ce privește accesul pe Piața Europeana a Muncii conform propriului nivel de educație indiferent de țara din care provine;

– Înființarea unui canal de televiziune la nivel european care sa ruleze reportaje de interes privind poziționarea geografica, densitatea demografica, identitatea naționala, caracteristicile culturale sau obiectivele turistice importante ale fiecarui stat, documentare ce ar putea deveni atractive pentru membri din statele vecine, astfel am putea stimula circulația intracomunitara din punct de vedere al activitaților de turism și am spori gradul de cunoaștere al cetațenilor uniunii, indiferent de naționalitate.

Dacă te-ai înscris în PLUS și ai primit deja un e-mail cu datele necesare votului, te rog să-mi dai o mână de ajutor.

Poți alege între minim 5 și maxim 10 preferați.

Îmi doresc să fiu unul dintre ei!

Vă mulțumesc pentru considerație.”

Dorin Chirilescu 

Lasă un răspuns