Cum ar fi să câştigi aproape 154 milioane lei vechi lunar? Un vis? Pentru că nu eşti şef de cabinet.

Dacă tot vorbeam în seara asta de pensionari, parcă începu’ să-mi placă. A nu se înţelege că vorbim de pensionarul ăla cu 45 de ani în câmpul muncii, printr-o uzină socialistă, unde a lucrat în 3 schimburi şi s-a ales cu o pensie de 1.200 lei. Nu! Vorbim de pensionari de lux, ăştia care activează după pensie în administraţia locală.

Cifrele pe care le voi scrie sunt publice şi sunt în declaraţiile de avere de pe site-ul primăriei, dar cifrele astea nu le cunosc nici 5% dintre băcăuani. Şi m-am gândit să le fac mai cunoscute, măcar la încă 5%. Nu mă voi referi la competenţa pensionarului de lux, Doamne fereşte, el e probabil cel mai bun pe acest post. Care post? Şef de cabinet al primarului de Bacău.

Mă întreb cine a stabilit pensiile ăstora din domeniul militar. Bănuiesc că ăia de sus. Cei de sus care se ocupă de justiţie, de economie, de legile pentru care-s arătaţi cu degetul de către Uniunea Europeană. Că n-aş înţelege de ce le zic unii români că-s pensii “nesimţite”.

Calancea Eusebio, şef de cabinet al primarului. Corect, oficial. Pensionar venit din arborele DNA Bacău. Corect, oficial. Pensie de lux, 10.300 lei lunar. Corect, oficial. În 3 luni de membru al CA ThermoEnergy, anul trecut a încasat alţi 3.500 lei. Corect, oficial. Dacă tot merge bine societatea, de ce nu? 4.795 lei lunar de la jobul extra pensionării, adică din UAT Bacău. Corect, oficial. Total încasări pe 2018, 184.649 lei. O medie de 15.387 lei lunar. Nu vorbea Olguţa de corelarea veniturilor în România? De chestia cu apropierea celor mici de cele mai mari. Vrăjeală spuneţi? O fi…

Deci, tot pensionar şi în funcţia de la cabinet. Lui Piţi îi plac pensionarii, ăia care au activat unde trebuie şi unde şi-au făcut treaba fără vreun reproş. Fără să fiu răutăcios, i-aş atrage atenţia ăstuia să nu tragă la măsea şi să plece cu maşina. Nu de alta dar Piţi n-ar mai suporta o altă “castană”.

Oamenii ăştia s-au pensionat dintr-un motiv. Ori că nu se mai simţeau în stare să ducă un efort în ale muncii ori i-au forţat legea să o facă. În ambele cazuri, “pensionarul” era considerat “inapt” pentru a mai “satisface” cerinţele unei munci în acel domeniu, nu? Şi tot statul a considerat normală situaţia în care îl poate plăti suplimentar pe alt post, în altă instituţie a sa? Al naibii stat. Nu cumva ăsta-i ăla paralel de care ne vorbeşte Dragnea?

Acest articol se doreşte a fi o informare a sumelor câştigate de un pensionar din casa DNA Bacău ce e acum şef de cabinet. Coincidenţă desigur, nici vorbă de implicarea lui Benea după cum vorbesc gurile rele.

Omul are şi datorii desigur. Credite doar de la ING, în valoare totală de 125.000 lei plus 46.500 euro, scadente în 2032! Să câştigi 158.000 lei în 2018 şi să iei 125.000 credit cu scadent în 2022, e o mare dilemă.

Băiatul meu a câştigat în tot anul 2018 suma de 15.110 lei. Fix cât un şef de cabinet, pensionar, într-o lună. Acum, puteţi spune că asta micu’ n-are pregătirea lui. Desigur. Şi mă gândesc iar că dacă eşti “îndrăgostit” de partidul ce guvernează, dragostea chiar trece prin stomac.

Somn uşor, nu va mai gândiţi la cifre. Nu-s ale voastre.:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *