Momentul ăla când pleacă un pensionar şi vine altul. Pe salariu de 9.650.

Poliţia Locală e a Primăriei. Parcă. Aşa spune legea. Şi cum se face că de când cu #schimbarea pesedeului în Bacău, de când cu oamenii noi şi profesionişti aduşi de Piţi pe posturile cheie ale instituţiilor, totul merge prost.

Prea lejer folosit termenul ăsta în momentul în care cam toţi dau chix. Are ăsta un ghinion fenomenal. În plină criză a deszăpezirii, una pe care n-a putut-o gestiona, nu pentru că-i în concediu în ţările calde ci pentru că nu ar fi fost în stare oricum şi de oriunde. Şi în plină criză, dă ăsta cu Dusterul în şanţ şi ca detaliu, alcoolemie de peste 1 la mie. Administraţia #schimb a dat-o de pereţi cu oamenii competenţi puşi în funcţiile cheie.

Chestia mişto e că în funcţiile cheie ajung pensionari militari. Cei care ies cu 9.000 lei pensie şi mai muşca un salariu de 7.100 lei lunar. Ambele sunt din bugetul de stat şi asta nu-i corect. Amice, dacă ai ieşit la pensie şi nu-ţi ajung de bomboane, mergi la privat. Dacă tot eşti atât de competent, poate are nevoie vreo firmă privată de serviciile tale. Dar nu, ăsta vrea tot la stat, că aici e bine. Statul român îl plăteşte de două ori, cazul în care am dat cifrele sunt legate de adjunctul Localei Iftene Lucian. El vine de la Jandarmii judeţeni. Pensie plus ceva salariu de la Locală pentru a-i ajunge de întreţinere. Directorul Ene, fost militar şi pensionat, loc cald asigurat de Piţi la Locală. Până azi.

Fostul şef de intervenţie rapidă la IPJ, pensionar cu 5.000 lei, după cum scrie în declaraţia de avere, a venit şi el la căldura Localei. Naforniţă Adrian e acum şef la biroul rutier de la Locală pentru că, nu-i aşa, cei 5.000 lei e prea puţin. Dacă statul român îl poate remunera de două ori, de ce să refuze? Experienţa are, deci? 7.600 lei salariu de bază.

Director la Locală, Ene, a încasat un salariu de baza de 9.650 plus pensie de 9.600. Se putea şi mai mult.

Sursa cifrelor e publica aici.

Acum stau şi mă gândesc de ce administraţia pesedistă a avut nevoie de pensionari pe posturile astea. Vrăjeala cu experienţa nu ţine. Mă gândesc în acelaşi timp la tinerii ofiţeri care ies de pe băncile şcolii, ăia care nu au loc în vreo funcţie enumerată mai sus. Ori administraţia trebuie să “protejeze” ceva ori pur şi simplu au nevoie de oameni din sistem, oameni care ştiu ce trebuie să facă şi ce nu. Ambiţiile unei schimbări radicale a instituţiilor nu pot fi scoase din servieta unui tânăr ofiţer de pe băncile şcolii. Sistemul trebuie să funcţioneze aşa cum s-a înrădăcinat din vechi timpuri. Eu te ajut pe tine, tu m-ajuţi pe mine.

1 thought on “Momentul ăla când pleacă un pensionar şi vine altul. Pe salariu de 9.650.

  1. Lista poate continua cu incadrarea sefului BDAO, MARZAC FLORIN, fratele primarului din Colonesti si el fost ofiter la parasustisti cu o pensie de 10000 lei + salariu de la stat…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *