Azi am jucat fotbal cu pisicuţele. Unele roşii şi care au scos “untul” din mine!

Ultima partidă de fotbal am jucat-o cam acum…20 de ani, spre ruşinea mea. Sportul pentru mine s-a manifestat prin muncă şi alergătura de zi cu zi pentru subiecte noi pe blog. Rutina zilnică n-a însemnat nicidecum vreo 90 de minute de bătut mingea ci mai degrabă un pachet de ţigări şi câteva cafele. Urât viciu, recunosc. Un viciu care nicidecum nu înseamnă sănătatea oferită de sport, oricare ar fi el.

Şi primesc azi invitaţia la o partidă de fotbal în sală, fix de la Cătălin, inima Pisicilor Roşii, cele care reprezintă Bacăul în liga a 2-a de fotbal feminin. Am pornit cu tupeu de acasă, gândindu-mă că va fi un fleac să alerg nişte fete. Ne întâlnim la sala cu pricina şi programăm 90 de minute de fotbal, 6 la 5, cinci băieţi şi şase dintre componentele lotului FC Măgura 2012 Bacău. Ajutorul antrenorului principal al “pisicilor”, Iulian Răsloagă, Cătălin Cojocaru şi încă doi băieţi, plus blogerul care va scrie povestea asta.

Începe meciul şi trec zece minute, moment în care simţeam că nu mai pot respira. Fetele mă alergau de zor pe tot terenul şi mă contrau la orice minge. La 43 de ani e mai greu cu mişcarea, fapt ce le motivau pe fete să mă “certe” la fiecare pasă, că nu o dau când şi cum trebuie. Alte zece minute trecute şi parcă îmi intru în ritm. În ritm cu respiraţia căci despre fotbal, zero. Atmosfera de joc era impresionantă, fapt ce l-am remarcat de la bun început, lotul fotbalistic al fetelor formau “familia” perfectă. “Asta ne-a unit şi ne-a adus rezultate, cine s-a integrat în marea familie a pisicilor a rămas alături, cine n-a reuşit asta s-a autoexclus” mi-a spus Cătălin între două pase.

Au trecut 90 de minute, a luat sfârşit partida de fotbal şi eu simt deja febră musculară. “Cum rezistă fetele astea să alerge atât”, mă întreb. Am fost criticat de fete pentru jocul meu şi am “suportat” cu greu asta mai ales că “visam” la “supremaţie” astăzi. Am fost clar cel mai slab de pe teren dar sper să fiu mai bun în promovarea Pisicilor Roşii la meciurile din campionat. Acolo unde nu voi uita de “certurile” fetelor şi unde le voi critica în “stilul” meu dacă va fi cazul. Glumesc. Sunt nişte fete ambiţioase ce formează o echipă frumoasă. A fost o plăcere deosebită să le am alături de mine astăzi la partida de fotbal care a scos “untul” din mine. Plus vreo 10 pachete de ţigări…

Şi de menţionat că totuşi nici o pisică n-a zgâriat!:)

1 thought on “Azi am jucat fotbal cu pisicuţele. Unele roşii şi care au scos “untul” din mine!

Lasă un răspuns