Politicianul care vrea şi care ştie să bată cu pumnul în masă! Liberalul Mihăilă poate fi una din soluţiile politicii locale!

În Bacău avem puţini politicieni ce vor şi bat cu pumnul în masă atunci când e nevoie, avem doar câţiva “bărbaţi” adevăraţi în disputele politice unde se folosesc “pumni grei” şi vorbe grele. Majoritatea celeilalte categorii se mulţumeşte cu scaunul cald şi cu retribuţia bănească ce îi poate asigura ziua de mâine, fără să fie interesat de a realiza acel ţel politic cu care a garantat în campania electorală.

În opinia mea, unul dintre aceşti politicieni ce fac parte din tabăra bătăioasa a clasei politice e Petrică Mihăilă, un consilier judeţean PNL, proaspăt intrat în cursa internă pentru candidatura la fotoliul de primar al municipiului. Am avut deosebita plăcere să schimb câteva vorbe la o cafea zilele trecute. Îl cunoşteam de ceva timp, îi urmăream acţiunile politice, dar nu mă întâlnisem cu el. Un om simplu, un politician ce părea coborât la nivelul meu de “trai”, unul ce contopeşte 2-3 neajunsuri zilnic. Vroiam să-l privesc de jos în sus dar n-am reuşit. Simplitatea lui m-a făcut să nu mă simt complexat.

Îmi vorbeşte despre Bacău, despre problemele existente şi printre două fumuri de ţigară îmi dă şi nişte soluţii. Sunt captat de pasiunea cu care îmi explica ceea ce şi-ar dori să realizeze. Mihăilă e liberalul care s-a apucat de deszăpezit câteva alei dintre blocurile de lângă Parcul Cancicov, acolo unde locuiesc preponderent persoane de vârsta a treia, la momentul ninsorilor abundente din 11 ianuarie. Nu s-a sfiit să intervină împotriva tăierii unor arbori pe Aleea Parcului, fapt ce a dus la renunţarea intervenţiei de a măcelări verdele din zonă. Bătăios din fire, vulcanic şi dornic să lupte pentru normalitate, Mihăilă a dus discuţii aprige cu Benea atunci când nimeni n-a îndrăznit să-l deranjeze.

Probabil că opoziţia slabă a partidelor politice e salvată de activitatea consilierului judeţean ce-şi doreşte să devină primarul municipiului. Nu am o febleţe specială pentru PNL, nicidecum nu-i prea pot lăuda, însă omul ăsta mi-a dovedit că se poate lupta pentru normalitate. Îşi doreşte cu înverşunare să-i întâlnescă pe băcăuani în stradă, întâlniri la care să poată fi luat la întrebări, întâlniri unde să poată cunoaşte cât mai multe dintre problemele băcăuanilor.

Atacurile la adresa PSD-ului l-au pus mereu într-o lumină bună a politicii locale. “PSD are majoritate parlamentară confortabilă, are guvern, beneficiază de toate instrumentele ca să dezvolte zona Moldovei. Doar că singura lor preocupare e justiţia”, a declarat luna trecută consilierul judeţean.

După o discuţie cu Mihăilă, nu poţi să nu crezi că încă se poate. Încă se poate să ne revenim!

Lasă un răspuns