Proiectul de lege privind alocaţiile copiilor a fost respins!

Cu tot cu vitamina D, prezentă în bugetul ţării pe 2019, uite că avem indiferenţă maximă pentru copii. Pesediştii mai degrabă ar dori ca părinţii să depună 600 lei anual în contul copilului, aşa cum sună propunerea legii, bani de care statul se poate folosi până la împlinirea a 18 ani a copilului, decât să se gândească la cei 84 lei lunar acordaţi unui copil. Probabil ca aceşti copii nu aduc un “plus” în campaniile electorale aşa cum o fac măririle de pensii şi susţinerea ajutorului social acordat asistaţilor.

Au de gând să-i facă patroni de grădiniţe pe cei doritori de a intra în afaceri gratis, adică pe banii statului, dar cei aproape 20 de euro lunar acordaţi unui copil sunt chiar destui, probabil asta gândesc ăştia din alianţa PSD-ALDE. S-a votat împotriva acestei iniţiative a PNL pentru că nu mai sunt bani. Au fost bani pentru cei care susţin sistemul. Persoanele cu dizabilităţi, copiii, un “nimic” fără vreun folos politicii româneşti.

“Proiectul de lege prin care se propunea mărirea alocaţiilor copiilor a fost respins de Senat.

Propunerea legislativă urmează să fie supusă votului în Cameră Deputaţilor.
Propunerea legislativă prevede ca alocaţiile să fie mărite anual cu 100% din rată medie anuală a inflaţiei.

„În anul 2015, alocaţia pentru copii a fost stabilită în cuantum de 84 de lei pe luna per copil. De atunci nu s-a mai intervenit sub nicio formă pentru a ajuta în vreun fel valoarea alocaţiei, indiferent de evoluţia preţurilor şi a inflaţiei.

Se poate remarca uşor că ajutorul bănesc pe care îl primesc copiii şi ţinerii din România s-a diminuat în ultimii doi ani din cauza inflaţiei, care a atins şi cifră de 5,2% în anul 2018.

Creşterea continuă a preţurilor la majoritatea produselor se reflectă în cheltuielile zilnice ale tuturor.

În acelaşi timp, România înregistrează anual o creştere economică de care, în mod firesc, trebuie să beneficieze toate categoriile sociale, inclusiv copiii şi tinerii”, se arată în expunerea de motive.

Alocaţiile sunt la acelaşi nivel din anul 2017, adică de 200 de lei pentru copiii până în 2 ani şi la valoarea de 84 de lei lunar pentru copiii între 2 şi 18 ani. ”

portalînvăţământ.ro.

Lasă un răspuns