Când s-a mințit? Atunci sau acum?

Pentru mine, aceasta este dovada supremă, că doamna Grigoriu este un pion scos în față, întru jertfirea ei pe altarul meschinării altora, care, lipsiți de scrupule, stau dosiți și fac miei de ofrandă din persoane care sunt vectori de imagine. Îmi pare rău că un medic atât de apreciat, un foarte bun profesionist, a intrat în această vâltoare nenorocită.

“Maternitatea din Bacău a fost complet reabilitată din fonduri de la Banca Mondială și Consiliul Județean, condițiile hoteliere fiind de excepție. Aici funcționează două secții de obstetrică-ginecologie și un compartiment de anestezie și terapie intensivă, toate dotate cu aparatură de ultimă generație. Saloanele sunt prevăzute cu paturi pentru mamă și copil, maternitatea băcăuană fiind certificată de UNICEF în sistemul „Spital Prieten al Copilului”, decembrie 2017, Desteptarea.

Deci…cuuuum? Stați că nu pricep. În Decembrie 2017, adică acum 1 an și nici 2 luni, articolul din Deșteptarea (slugarnic PSD), statua o astfel de declarație: “De când s-a renovat maternitatea și s-au îmbunătățit condițiile de aici, a crescut și adresabilitatea, a crescut și cazuistica, și numărul de nașteri”. Adicătelea, 4500-5000 nașteri anual. O plenitudine , un număr atât de îmbucurător!

“Avem acum în jur de 4.500 – 5.000 de nașteri pe an. De când s-a renovat maternitatea și s-au îmbunătățit condițiile de aici, a crescut și adresabilitatea, a crescut și cazuistica, și numărul de nașteri. Aveam femei care alegeau chiar și Iașiul sau Bucureștiul, ori clinicile private pentru a naște, iar acum vin la noi și cele din Bacău, și multe din județ, dar și din Vrancea” a declarat atunci dr. Grigoriu.

Brusc însă, de când au apărut salariile mărite nesustenabil și neînțelept, noaptea ca hoții… cifrele au regresat brutal, totul a intrat (pe hârtii) ,în declin.

Când s-a mințit ? Atunci sau acum ?

Cred c-am priceput esența: realitatea-i că nu există buget care să poată suporta și susține aceste măriri, și de undeva, trebuie economisit. Deci de la mame și copii.

Foto: desteptarea.ro

5 thoughts on “Când s-a mințit? Atunci sau acum?

 1. Am inteles din articol doar ce s-a zis atunci. Nefiind in tema si nestiind ce se zice acum, per total nu am inteles nimic din acest articol. Atunci cand vrei sa faci o comparatie, pentru a documenta f bine articolul, este bine sa descrii toate aspectele pe care vrei sa le compari. Nu poti spune “cum e bine, verde, ca in ianuarie sau cum e acum, in martie?” Corect ar fi: “cum e bine, verde, ca in ianuarie sau albastru, ca in martie?” Deci, acum ce se zice?

  1. Vorbiti de verde, de albastru, de martie, de ianuarie. Le-ati cam amestecat. Nu cititi printre randuri ca nu intelegeti nimic. Si nici nu-i obligatoriu sa intelegeti. Subiectul e in toata massmedia. La final va pot mentiona ca imi exprim opiniile exact asa cum doresc. Libera exprimare imi domina caracterul. Cu respect!

   1. Era doar un exemplu și încercam doar sa te ajut. Ca un articol bun te lasă lămurit după ce îl citești. Asta nu m-a lamurit. Ți se pare ok ca ma trimiți sa citesc alt ziar ca să înțeleg ce scrii tu?

    1. Exista presa. Pot da exemple. Exista bloguri. Pot da exemple. Eu citesc doar ce-mi place, e o regula sanatoasa. Eu v-am indrumat cu respect spre acele site-uri unde autorii se fac intelesi. Aici sunt exprimate opiniile personale ale unor editori si atat. Daca nu v-a convins vreunul, nu va pot trage de maneca sa ramaneti. E alegerea normala a omului. Sarutmana si o seara minunata!

    2. Cei care au urmarit scandalul de la Maternitate stiu ce se doreste acum. Ana a adus in discutie ce se scria acum un an. Luati articolele din zilele trecute si veti intelege tot. E ca o carte pe care o deschizi la capitolul 2.

Lasă un răspuns