Cum ar fi dacā?

Cum ar fi dacā un infractor condamnat pentru deposedare cu violențā și eliberat înainte de termen în baza recursului compensatoriu, ar surprinde-o la orā de searā într-o stație de metrou pe doamna Sorina Pintea și i-ar trage o zmetā peste nanāu mutându-l din loc, exact cum a pāțit studenta din Alba în scara blocului? 

Cum ar fi sā se trezeascā biata femeie într-un spital din capitalā, operatā de un chirurg italian cu opt clase sau de o româncuțā cu diplomā fabricatā, dar care are o vechime de zece ani într-un spital de stat? 
N-ar fi nașpa? Dar dacā ar pleca acasā cu nasul strâmb și o infecție intraspitaliceascā bonus, ce-ar spune doamna Pintea? Ar cere cel puțin demisia de onoare ministrului sānātāții pentru gravele probleme cu care se confruntā asigurații în sistemul medical românesc?

Off… doamna Pintea n-ar cere nimic! Dumneaei este chiar ministrul sānātāții și nu are ce cāuta singurā într-o stație de metrou. Ea face doar constatāri, așteaptā rezultatul “anchetelor interne” și este foarte telegenicā. În cazul unui beteșug trupesc, se trateazā în stāinātate. Ea știe cā numai în afara frontierelor țārii în care este ministrul sānātāții, pacienții sunt protejați de lipsa medicamentelor, infecții nosocomiale și medici falși!

Lasă un răspuns