Am înţeles. Mă scuzaţi. Vreţi să mutaţi pierderile de la Maternitate la Pediatrie.

Să zicem că se mută 9 doctori de la Maternitate la secţia de Pediatrie, cea care, ipotetic vorbind, e supraaglomerată, unde dorm câte 2 în pat şi unde nu-s medici destui. Ok. Cei 9 medici, plus paturile mutate aici, cele care au generat pierderi de 1 milion euro, aduc problema din Maternitate în Pediatrie. Dacă la Pediatrie avem 25 de internări zilnic în ultimul an, statistic vorbind vom avea tot 25 şi anul acesta. Nu se vor trata mai mulţi pacienţi, deci nu se vor genera venituri mai multe. “Pachetul” venit din Maternitate, practic mută pierderile dintr-o secţie în alta. Medicii vor “aduce” nişte cheltuieli în plus, gen 1 milion de euro după cum notifica doamna doctor, milion care nu va avea “reflecţia” fondurilor încasate. Dacă s-ar demonstra că Pediatria a avut anul trecut un “plus” de 1 milion de euro, aş reformula acest text, dar nu se poate vorbi de aşa ceva. Dacă la Pediatrie SRL au fost plătite servicii de 2 milioane de euro şi au fost cheltuiţi doar 1 milion, aş accepta această “revoluţie” a Maternităţii. Însă nu poate fi vorba despre aşa ceva, lucru ce mă face să susţin cu tărie că doar vor fi mutate pierderile şi atât.

O altă ipoteză e următoarea: Dacă cei 10 medici din Pediatrie puteau trata doar 20 pacienţi pe zi din cei 25, ca şi medie zilnică, rezultă că ceilalţi 5 nu apucau să fie trataţi şi erau condamnaţi de sistem? Sau cum? Aceasta “mutare” va genera probabil o relaxare la Pediatrie şi va lăsa un stres în plus la Maternitate.

Cei 9 medici au avut la activ în ultimul an un număr de naşteri. Acel număr se va redistribui celor 9 rămaşi aici, da? Are siguranţa şefa de secţie că pentru cei rămaşi, “surplusul” de naşteri care va veni tăvălug, va fi “suportat” cu bine de aceştia? Cum a făcut acest studiu doctorul ce are propunerea asta?

Din această cauză cred tot mai mult că în final, vor fi disponibilizări. Măririle de salarii oferite, pe bună dreptate ce-i drept, nu poate fi “dusă” în spate de PSD. Spun PSD pentru că e totuna cu bugetul în condiţiile în care România e condusă de un penal.

*Toate cifrele din acest articol au fost orientative şi nu reflectă statistică reală. Fix ca în “orientarea” PSD-ului de a avea un pion pe tabla de şah.

Lasă un răspuns