Când vor “plânge” lipsa de personal de la Maternitate, eu pe cine înjur? Pe cea cu propunerea hăcuirii Maternităţii?

În tot scandalul cu Maternitatea mi-am dat cu părerea, mi-am exprimat opinia personală şi am analizat fix aşa cum a “mestecat” creierul meu. În nici o propoziţie nu am afirmat că doamna Grigoriu ar fi o incompetentă şi nu şi-ar face meseria de medic aşa cum trebuie. Doamne fereşte!

Doamna doctor e probabil cea mai bună pe secţii, aşa cum ne relata chiar ea într-o postare, probabil are rezultate excelente vizavi de activitatea celorlati şefi de secţii. Naiba ştie. Ceea ce observ eu e faptul că doamna doctor e singura persoană ce a propus şi doreşte restructurarea Maternităţii. Un fel de asumare pe “persoană fizică”. Cu număr de medici trimişi la alte secţii, cu număr de paturi ce va fi subţiat spre binele celorlalte secţii din SJB. Benea însuşi a confirmat că e propunerea doamnei Grigoriu exclusiv şi că o susţine. Practic, pesedistul ce e vinovat cam de toate belelele din judeţ habar nu are cu ce e de acord şi ce susţine. Nu-l văd înţelegând actul medical existent la Maternitatea Bacău. Probabil nişte cifre aruncate în faţa lui de oameni “interesaţi” de această “mişcare” şi atât.

Ceea ce mă întreb eu e altceva. Să zicem că PSD-ul reuşeşte să o “împingă” pe doamna doctor în faţă, în ceea ce priveşte tăierea numărului de paturi şi de medici, lucru pe care eu personal îl consider real, fapt ce se poate întâmpla dacă cei 14 medici nu merg mai departe decât ceea ce au făcut deja, sesizând Ministrul Sănătăţii, aşa cum a scris Ferma Politică. Se reduce drastic numărul de paturi şi personal. Vine momentul în care eu îmi duc soţia, sora, cumnata, fata, la Maternitatea Bacău pentru o problemă medicală. Aştept ore înşir ca cineva să apară, să o preia şi apoi zile întregi în care “pacienta” reclama faptul că nu se ocupă nimeni de ea pe patul de spital. Apare apoi explicaţia cum că sunt prea puţine cadre medicale şi au în grijă prea mulţi pacienţi. Şi rabdă, face reproşuri, caută explicaţii. Mi se explică apoi faptul că doctorul are altă treabă şi nu poate merge acum la “pacientă”. Sau chiar mai rău, poate e plecat până la cabinetul particular, că toţi medicii practică acest “dual”.

În cazul ăsta, eu pe cine înjur? În cazul ăsta, eu în cine dau cu piatra? În cazul ăsta cui mă plâng? Asumarea asta personală şi solitară vizavi de o “revoluţie” a unor numere, e cam periculoasă. Zic eu. Nu credeţi? În capul cui i se vor sparge oalele în cazul în care se va dovedi că nu o idee bună?… şi clar că se va dovedi asta.

Eu zic să fiţi pregătită de război. Ce e acum, e doar legatul la şiret.

Lasă un răspuns