Reacţia dr. Raluca Grigoriu în urma articolului publicat ieri. Sună foarte interesant!

În urma articolului Anei Groza, cel în care îşi punea întrebarea “Când s-a minţit”, dr. Grigoriu Raluca răspunde pe pagina sa de facebook. O reacţie plină de bun simţ aş spune. Sunt lucruri interesante pe care băcăuanii ar trebui să le ştie. Publicăm mai jos textul integral al răspunsului doamnei doctor:

Daca am fost atat de subtil manipulata incat nu mi-am dat seama si am “cazut in plasa” unor statistici, date, indicatori si sugestii venite din partea conducerii SJU cred ca vom afla in curand.

Eu, poate in naivitatea mea, am crezut sincer in demersul meu.

Ca o parenteza si sa va arat ca mai am inca initiative, eu mi-as dori tare mult ca remuneratia medicilor sa fie pe baza indicatorilor de performanta astfel incat castigurile fiecaruia sa fie in functie de munca si rezultate.

Poate dupa putina odihna, acesta va fi urmatorul meu proiect.

Revenind la subiectul dvs, daca Conducerea SJU Bacau si CJ Bacau NU vor sustine ideea in sine (de incercare a unei optimizari) atunci poate aveti dreptate si am cazut in plasa inexperientei mele sau a experientei altora.

Daca in schimb SJU Bacau si CJ Bacau vor sustine ideea unei schimbari (ca despre asta este vorba), atunci cred ca teoria dvs (de altfel acum plauzibila) se dovedeste a fi nerealista.

Cat priveste diferenta dintre “atunci” si “acum”, va pot spune ca abia “acum” am avut acces la un set complet de date, inclusiv financiare. Si ca aceste date au fost un “dus rece” care ne-a aratat realitatea prezenta!

Ca indiferent de nr de nasteri, de modernitatea maternitatii, de diversitatea procedurilor oferite de noi, gradul de ocupare a maternitatii este la jumatate. 
Si poate fara aceste investitii si modernizari prin care ne-a mai crescut adresabilitatea, nu am fi nici la 50% grd de ocupare acum!

Si nu putem nega ca aceasta crestere salariala consistenta a afectat profund nivelul cheltuielilor totale dar si cresterea procentului cheltuielilor salariale in totalul cheltuielilor. (Efect ingrijorator conturat abia dupa 2 ani de la maririle salariale)

Parerea mea este:

medicii meritau aceste salarii mari. 
Munca este enorma, implicarea emotionala nu se poate cuantifica mai ales in ramura mea, prezenta ta ca medic trebuie sa fie non stop (nasterea nu e programata intre 8-14 cat e programul de lucru) si de aceea salariile de acum sunt pe masura muncii noastre. 
As fi curiosa daca este vreun medic care sa nu-si fi dorit cresterea salariala doar pentru ca, la un moment dat, bugetul ar putea ramane fara bani (asa cum sugerati si probabil aveti argumentele dvs)

In acelasi timp totusi, odata cu cresterile salariale trebuie sa creasca atat implicarea noastra ca medici cat si preocuparea noastra pentru o mai buna gestiune a cheltuielilor!

Multumesc!”

Dr. Grigoriu Raluca

Lasă un răspuns